Πέθανε ο Bunny Wailer των Wailers

Ήταν το τελευταίο εν ζωή μέλος της αρχικής σύνθεσης της μπάντας του Bob Marley.

news.team
news.team

Πέθανε στα 73 του χρόνια ο Bunny Wailer, μέλος των Wailers, της μπάντας, δηλαδή, του Bob Marley.

Την είδηση επιβεβαίωσε η Jamaican Observer, χωρίς να κάνει γνωστή την αιτία του θανάτου του. Πάντως, ο μουσικός είχε προβλήματα υγείας τον τελευταίο χρόνο, ύστερα από εγκεφαλικό που υπέστη πέρυσι.

Ο Bunny Wailer γεννήθηκε ως Neville Livingston το 1947. Μεγαλώνοντας στη Τζαμάικα, έκανε παρέα με τον Bob Marley, ιδιαίτερα μετά τον θάνατο του πατέρα του δεύτερου, οπότε και η μητέρα του μετακόμισε με τον πατέρα του Livingston.

Το 1963, οι δυο τους μαζί με τον Peter Tosh μετακόμισαν στο Κίνγκστον για να ιδρύσουν τους Wailing Wailers, που αργότερα έγιναν σκέτο Wailers.

Στον Livingston χρεώνονται πολλές από τις αρμονίες σε κομμάτια των Wailers, ενώ τον ακούμε στα “Dreamland”, “Riding High”, “Brain Washing”, “Keep On Moving”, “Reincarnated Souls”, “Hallelujah Time”, μεταξύ άλλων.

Όσο, πάντως, η φήμη του Bob Marley μεγάλωνε, ο Bunny Wiler απομακρυνόταν, για να εγκαταλείψει τελικά τους Wailers το 1973. Στη συνέχεια, ακολούθησε σόλο καριέρα.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Να και κάτι που δε θα ήθελε να αγοράσει ο David Crosby...

Το άλμπουμ ηχογραφήθηκε το 2010 και έχουμε ήδη το πρώτο δείγμα με το ομώνυμο single.

Ακούστε το "Limit" των Nicolás Jaar και  Dave Harrington.

FEATURED TODAY

Με αφορμή τον νέο δίσκο των Brockhampton, ο Δημήτρης Λιλής παρουσιάζει εκείνες τις rap παρέες που άλλαξαν τους όρους στο παιχνίδι.

Άλλωστε, με τον Jim Thompson, τα πράγματα δεν είναι ποτέ όπως φαίνονται. Θα το διαπιστώσετε και με το βιβλίο του που κυκλοφόρησε πρόσφατα στα ελληνικά από τις εκδόσεις Οξύ και στο οποίο θα βασίζεται η επόμενη ταινία του Γιώργου Λάνθιμου.

Ο Δημήτρης Λιλής διαλέγει 7 διεθνή και 3 εγχώρια ονόματα που δίνουν ελπίδα για το μέλλον της rap.
Top