Αγωγή σε αμερικανικό φεστιβάλ -που ακυρώθηκε- για τη μη επιστροφή χρημάτων

Η υποχρέωση για παρακολούθηση μελλοντικού φεστιβάλ δεν ικανοποίησε κάποιους...

news.team
news.team

Η πανδημία και η ακύρωση μουσικών φεστιβάλ έχει φέρει αρκετά νέα δεδομένα στις διοργανώσεις. Οι εταιρίες συναυλιών και φεστιβάλ αντιμετωπίζουν προβλήματα ρευστότητας, αφού όχι μόνο δεν θα έχουν τα έσοδα τα οποία είχαν υπολογίσει για φέτος, ώστε να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους, αλλά καλούνται να επιστρέψουν τα χρήματα των προπωλήσεων. Σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ αυτών και η δική μας, έχει δοθεί η δυνατότητα στις εταιρίες αυτές να προσφέρουν ένα κουπόνι αντίστοιχης αξίας, το οποίο ο καταναλωτής μπορεί να χρησιμοποιήσει για επόμενη διοργάνωση της εταιρίας, μέσα σε ένα εύλογο και σχετικά μεγάλο χρονικό διάστημα. 

Ένα αμερικάνικο φεστιβάλ, λοιπόν, το Ultra Music Festival του Μαϊάμι, αρνήθηκε να επιστρέψει τα χρήματα της προπώλησης του φεστιβάλ και κάλεσε τους καταναλωτές να χρησιμοποιήσουν τα εισιτήρια αυτά είτε για τη διοργάνωση του 2021, είτε για εκείνη του 2022. Αυτή της η απόφαση δεν άρεσε σε κάποιους, κι έτσι οι Samuel Hernandez και Richard Montoure κατέθεσαν αγωγή εναντίον της διοργανώτριας εταιρίας. 

Αν και οι όροι της συναυλίας αναφέρουν ότι η εταιρία διατηρεί το δικαίωμα να επιστρέψει μερικώς ή ολικώς τα χρήματα ή να μην επιστρέψει καθόλου το αντίτιμο σε μετρητά σε περίπτωση μη τέλεσης της διοργάνωσης, οι Hernandez και Montoure απαιτούν την επιστροφή των χρημάτων τους, καθώς η παρακολούθηση ενός άλλου event, με διαφορετικό line-up, δεν είναι το ίδιο, ενώ και η ύπαρξη ενός τέτοιου όρου ισχυρίζονται ότι πρέπει να κριθεί ως καταχρηστική. Μένει να δούμε (με ενδιαφέρον) ποια θα είναι η εξέλιξη της υπόθεσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

43 χρόνια μετά κυκλοφορεί ένα επίσημο clip του κομματιού.

Θα εμφανιστούν όμως στην Αθήνα στις 12 Σεπτεμβρίου. Διαβάστε τι ισχύει για τους κατόχους εισιτηρίων.

FEATURED TODAY

Στο νέο του Incoming, ο Δημήτρης Λιλής ακούει δυνατά τσιτωμένο hardcore, από την Ουάσινγκτον μέχρι την Αθήνα κι από εκεί στο Λος Άντζελες.

Στο νέο του Diggin', ο Ζώης Χαλκιόπουλος ξανακούει την πρώτη κυκλοφορία του Madlib ως Quasimoto και απολαμβάνει το καρτουνίστικο alter ego του, ...

Το Avopolis αποχαιρετά τον σπουδαίο συνθέτη που έφυγε από τη ζωή στα 91 του χρόνια, ξανακούγοντας 10 εμβληματικά soundtracks του.

Top