Καλά κρατεί ο ενθουσιασμός για την επανένωση των My Chemical Romance

Το Black Parade ξαναμπαίνει στα αμερικάνικα charts

news.team
news.team
Μπορεί να την επισκίασε η ανακοίνωση της επανένωσης των Rage Against The Machine, αλλά για κάποιους -αρκετούς, καθώς φαίνεται- μουσικόφιλους η «μεγάλη είδηση» ήταν τελικά η επανένωση των My Chemical Romance. Ενός γκρουπ που δεν αγαπήθηκε ιδιαίτερα από την κριτική και το εναλλακτικό ακροατήριο, μα αποδεικνύει τώρα ότι έχει πολύ πιστούς fans.

Ξεκινώντας από το Newark του Νιού Τζέρσεϊ το 2001, οι My Chemical Romance καβάλησαν στον emo ενθουσιασμό του αμερικάνικου pop punk ήχου και έγιναν μία από τις μεγάλες εμπορικές δυνάμεις των '00s, με το άλμπουμ Three Cheers For Sweet Revenge του 2004 να θέτει τις βάσεις (Η.Π.Α. #28, Βρετανία #34, Αυστραλία #38, Γερμανία #57, Ιαπωνία #73) και το The Black Parade του 2006 να τους εκτοξεύει σε παγκόσμια δημοτικότητα (Η.Π.Α. #2, Βρετανία #2, Αυστραλία #3, Γαλλία #69 Καναδάς #2, Γερμανία #11, Ιαπωνία #10). Παρά ταύτα, το 2013 το γκρουπ ανακοίνωσε τη διάλυσή του, αν και επισήμως δεν επιβεβαιώθηκαν οι φήμες για τσακωμούς στο εσωτερικό του.

Τελευταία μέρα του Οκτώβρη, ωστόσο, οι My Chemical Romance έκαναν την έκπληξη ανακοινώνοντας την επανένωσή τους για μία και μόνη αμερικάνικη συναυλία -στο Shrine Expo Hall του Λος Άντζελες, στις 20 Δεκεμβρίου.

Ο ενθουσιασμός, όμως, υπήρξε πραγματικά μεγάλος και σύντομα το reunion απόκτησε μονιμότερο χαρακτήρα, με αποτέλεσμα να στήνεται τώρα μια παγκόσμια περιοδεία. Τόσες δε μέρες έπειτα, ο ντόρος δεν έχει κοπάσει, με αποτέλεσμα να ανέβουν και πάλι οι πωλήσεις του The Black Parade. Τόσο, μάλιστα, ώστε να καταφέρει να ξαναμπεί στο αμερικάνικο top-100 (στο #92), 13 χρόνια μετά την κυκλοφορία του.

Την είδηση επιβεβαίωσε επισήμως το Billboard, με τους ίδιους τους My Chemical Romance να δηλώνουν ότι «είναι πραγματικά απίστευτη η χαρά που έχουμε πάρει, σας ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας, αλήθεια δεν το περιμέναμε αυτό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το σίγουρο είναι ότι δεν θα ακούσετε σε αυτό τίποτα που να θυμίζει Kraftwerk, αλλά ένα "Stephin Merrit being Stephin

Πολλά μπορούμε να υποθέσουμε με το απόσπασμα 8 δευτερολέπτων που ανέβασε ο frontman της μπάντας στα social media

Πέρα από το το hit "Stacy's Mom", ο μουσικός που βρισκόταν πίσω από πολλή μουσική που ακούσαμε στο σινεμά

FEATURED TODAY

Η Τάνια Σκραπαλιώρη επιλέγει τα μουσικά εκείνα βιβλία που πρέπει να έχετε στη βιβλιοθήκη σας -και προς Θεού, μην ξεχάσετε τον Simon Reynolds.

Πίσω στο 1992, η 28άχρονη Αμερικανίδα δεν σχετιζόταν ούτε με την ηλεκτρονική επίγευση που άφησαν τα 1980s, ούτε με τον grunge ορυμαγδό που ακουγόταν στον ...
Το 1993, ο Αμερικανός βιοφυσικός και συγγραφέας Gregory Stock δημιούργησε για λογοτεχνικούς σκοπούς τον Metaman: έναν υπερ-οργανισμό, που, συνδυάζοντας ...
Top
0
Shares
0
Shares