Βρέθηκε χαμένο άλμπουμ του Miles Davis από τη δεκαετία του 1980

Ο λόγος για το Rubberband, που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβρη

news.team
news.team

Το 1985, ο Miles Davis ήταν ήδη ένας από τους γίγαντες της τζαζ μουσικής, έχοντας πίσω του όλους τους δίσκους εκείνους που συζητήθηκαν και ακόμα συζητιούνται, μένοντας κλασικοί ακόμα και για ακροατές χωρίς ιδιαίτερη σχέση με το είδος.

Παρά ταύτα παρέμενε δημιουργικός, έστω και αν ο πήχης δεν έφτανε πια στα ύψη των παλιότερων εποχών: το άλμπουμ του 1981 The Man With The Horn μπορεί να έδειξε ότι η κριτική τον αντιμετώπιζε ως δεινόσαυρο, όμως το κοινό τον στήριξε, στέλνοντάς τον στο #53 των Η.Π.Α. 

Τον Μάιο του 1985, ο Davis βρέθηκε με νέο συμβόλαιο στη Warner Bros. και άρχισε να φτιάχνει έναν δίσκο υπό τον τίτλο Rubberband. Παρά ταύτα, εγκατέλειψε τις ηχογραφήσεις και προσανατολίστηκε προς νέες διαδρομές, οι οποίες τον οδήγησαν τελικά στο άλμπουμ Tutu το 1986 (Η.Π.Α. #141).

Μετά τον θάνατό του το 1991, οι ηχογραφήσεις του Rubberband δεν βρέθηκαν και έτσι θεωρήθηκαν κατεστραμμένες, με το άλμπουμ να μπαίνει στα «χαμένα» της δισκογραφίας. 

Όμως ο ανιψιός του Miles Davis, Vince Wilburn Jr. -ο οποίος είχε παίξει σε όσα sessions πρόλαβαν να ολοκληρωθούν- συνέχισε να ψάχνει. Και τελικά βρήκε το μισοτελειωμένο υλικό, επικοινώνησε με τους αρχικούς παραγωγούς Randy Hall & Zane Giles και μαζί ανέλαβαν να ολοκληρώσουν το άλμπουμ. Στον σύνδεσμο παρακάτω, μάλιστα, μπορείτε να ακούσετε το ομώνυμο κομμάτι, μια συνεργασία με την τραγουδίστρια Ledisi.

Το Rubberband είναι πλέον έτοιμο να δει το φως της δημοσιότητας, πράγμα που θα συμβεί στις 6 Σεπτεμβρίου, όταν θα βγει στα δισκοπωλεία από τη Rhino.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το οποίο είναι όσο λαμπερό αρμόζει στο πρώτο single από την επερχόμενη δουλειά της που λέγεται -πώς αλλιώς;-

Στο οποίο θα δείτε, μεταξύ άλλων, την Kylie Jenner, τη Rosaliá και τη Normani.

Κι αυτό γιατί η Lady Gaga ετοιμάζεται να ξεκινήσει τη ραδιοφωνική της εκπομπή στο Apple Music.

FEATURED TODAY

Για τον υπόλοιπο Αύγουστο, οι συντάκτες του Avopolis θα επιλέγουν ένα δίσκο, μια ταινία, μια σειρά κι ένα βιβλίο για το καλοκαίρι. Η Τάνια Σκραπαλιώρη θα ...

Για τον υπόλοιπο Αύγουστο, οι συντάκτες του Avopolis θα επιλέγουν ένα δίσκο, μια ταινία, μια σειρά κι ένα βιβλίο για το καλοκαίρι. Ο Μάκης Μηλάτος διαλέγει να

Top