Θυμάστε τους Europe του "The Final Countdown";

Δείτε το νέο τους animation βιντεοκλίπ, για το "Turn To Dust"

news.team
news.team

40 χρόνια ιστορία κλείνουν φέτος οι Europe από το Upplands Väsby της Σουηδίας, έχοντας μια καριέρα που μετράει πωλήσεις 25.000.000 αντιτύπων σε παγκόσμια κλίμακα, χάρη κυρίως στην κατακλυσμιαία επιτυχία του "The Final Countdown" (1986). Το τραγούδι τους έστειλε στο #1 της πατρίδας τους, αλλά και στο #1 της Βρετανίας, στο #8 των Η.Π.Α., στο #2 της Αυστραλίας, στο #1 της Γαλλίας και στο #1 της Γερμανίας. Είναι δε πολύ γνωστό και αγαπητό και στην Ελλάδα -όπου ακόμα παίζεται τακτικά στο ραδιόφωνο- καθώς συνδυάστηκε ανεξίτηλα με το Eurobasket του 1987 και τις αξέχαστες εμφανίσεις της τότε Εθνικής Ομάδας.

Αν και πλέον τέτοιες επιτυχίες έχουν ξεχαστεί, οι Europe παραμένουν ενεργοί, με τον τελευταίο τους δίσκο Walk On Earth να χρονολογείται στο 2017 (Σουηδία #2, Βρετανία #69, Γαλλία #62, Γερμανία #40, Ιαπωνία #46). Αυτό που εκπλήσσει, είναι ότι συνεχίζουν τώρα το σχετικό promo, σχεδόν 2 χρόνια μετά, δημοσιεύοντας ένα νέο βιντεοκλίπ για το τραγούδι "Turn To Dust": μπορείτε να το δείτε στον σύνδεσμο παρακάτω.

Η κίνηση δεν είναι βέβαια από το πουθενά, καθώς το "Turn To Dust" κόπηκε σε 7ιντσο single βινυλίου για τη Record Store Day 2019. Κάτι που έδωσε την αφορμή στο γκρουπ να γυρίσει το animation φιλμάκι που είχε κατά νου, από τότε που τα μέλη είδαν το "The Surprising" των Deep Purple -κατάφεραν μάλιστα να δουλέψουν με τον Craig Hooper και την ίδια ομάδα πίσω από εκείνο.

«Είμαστε πολύ περήφανοι για το αποτέλεσμα», δήλωσαν οι Europe, «που εκφράζει τους στίχους του τραγουδιού για τον κύκλο της ζωής και τα αισθήματα τα οποία μας περιβάλλουν όταν πεθαίνουν οι κοντινοί μας άνθρωποι».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο ρεμπέτης ήταν 65 ετών και έφυγε από τη ζωή στο σπίτι του, στη Θεσσαλονίκη.

Μιας και ο πρόεδρος των ΗΠΑ χρησιμοποίησε χωρίς άδεια μουσική του Καναδού.

Στα credits του Club Future Nostalgia θα δούμε ονόματα όπως αυτά της Madonna, της Gwen Stefani και ...

FEATURED TODAY

Στο τελευταίο του Diggin' πριν τις διακοπές, ο Ζώης Χαλκιόπουλος ακούει το The Mosaic of  Transformation της Kaitlyn Aurelia Smith.

Η Τάνια Σκραπαλιώρη διάβασε το πρώτο βιβλίο της τριλογίας της Virginie Despentes που χτίζει ένα σύμπαν γεμάτο αντι-ήρωες και πολλή μουσική στο

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμη κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο, σας εύχεται καλές διακοπές με

Top