Ο Roger Waters καλεί την Κατερίνα Ντούσκα να αποσυρθεί από τη Γιουροβίζιον

«Θα ήταν ένα μεγάλο λάθος νομίζω να πας εκεί στο Ισραήλ», ακούγεται να της λέει σε βιντεοσκοπημένο μήνυμα

news.team
news.team

Είναι γνωστό ότι ο Roger Waters είναι επίμονος άνθρωπος όταν πιστεύει σε κάτι -και θα επιμείνει σε αυτό, ακόμα και αν υπερβαίνει τα τυπικά της συνηθισμένης ευγένειας που διέπει την καθημερινότητα των περισσότερων από μας. Ρωτήστε και τους Pink Floyd.

Έτσι, αν και αρκετοί θεωρούν ότι έχει κουράσει με τις διαρκείς δημόσιες τοποθετήσεις του, εκείνος δεν σταματά να χρησιμοποιεί την αναγνωρισιμότητά του για να θίξει την κατάσταση στη Μέση Ανατολή στο πρόβλημα-κλειδί που έχει αποσταθεροποιήσει ιστορικά την περιοχή: το Παλαιστινιακό.

Παραμένοντας λάβρος επικριτής της πολιτικής που εφαρμόζει το Ισραήλ τα τελευταία χρόνια, όσα πάνω-κάτω κυβερνάει ο Μπένγιαμιν Νετανιάχου (με ή χωρίς ακροδεξιά κόμματα ως συμμάχους), ο Waters έχει τώρα εστιάσει στην επικείμενη Γιουροβίζιον που θα διοργανώσει το Ισραήλ (14-18 Μαΐου, στο Τελ Αβίβ), ως νικήτρια χώρα του περσινού διαγωνισμού.

Με ένα βίντεο μήνυμά του, λοιπόν, απευθύνεται τώρα στην Κατερίνα Ντούσκα, εκπρόσωπο της Ελλάδας στη φετινή Γιουροβίζιον, καλώντας τη να αποσυρθεί, στηρίζοντας έτσι το καλλιτεχνικό μποϊκοτάζ που πιστεύει ότι πρέπει να επιβληθεί στο Ισραήλ, όσο επιμένει στην αδιάλλακτη πολιτική του έναντι των Παλαιστινίων. «Θα ήταν ένα μεγάλο λάθος νομίζω να πας εκεί στο Ισραήλ», ακούγεται να της λέει.

Σύμφωνα με τον Waters, η νέα κυβέρνηση του Νετανιάχου -ο οποίος κέρδισε πολύ οριακά τις τελευταίες εκλογές πριν λίγες ημέρες- θα χρησιμοποιήσει τη Γιουροβίζιον για να δείξει προς τα έξω ένα «καλό πρόσωπο», αποσπώντας έτσι τη διεθνή προσοχή από όσα επονείδιστα εξακολουθεί να εφαρμόζει σε βάρος των Παλαιστινίων.

Μέχρι στιγμής, η Κατερίνα Ντούσκα δεν έχει σχολιάσει την έκκληση του Waters.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έγινε γνωστός και ο τίτλος για τον δίσκο που θα ακούσουμε στις 5 Σεπτεμβρίου.

Με τη στολή Micrashell θα μπορούμε να μπούμε στο moshpit με ασφάλεια -αφήστε που θα μοιάζουμε με sci-fi ...

FEATURED TODAY

Στο νέο του Diggin' ο Ζώης Χαλκιόπουλος ακούει δυνατά το ομώνυμο ντεμπούτο των MadMadMad, που γεννήθηκαν από τα σπλάχνα των Ill Considered και νιώθει ...

Μαύροι Πάνθηρες, chicanos, ασιάτες, LGBTQ κοινότητα, φόνοι, αντικουλτούρα, μουσική στο Λος Άντζελες της δεκαετίας του '60 αποτελούν τα κινητήρια ...

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμη κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο, αφού μας πήραν το moshing και

Top
0
Shares