View More

Η επιστολή του Πανελλήνιου Συνδέσμου Διοργανωτών προς την κυβέρνηση

Διαβάστε ολόκληρη την επιστολή που έστειλε ο Πανελλήνιος Συνδέσμος Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων, ζητώντας διευκρινήσεις σχετικά με την απαγόρευση συναυλιών άνω των 100 ατόμων.

news.team
news.team

Με μια επίσημη επιστολή ο Πανελλήνιος Συνδέσμου Διοργανωτών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων ζητά διευκρινήσεις σχετικά με την απαγόρευση από την κυβέρνηση της διεξαγωγής συναυλιών με πάνω από 100 άτομα.

Ακολουθεί ολόκληρη η επιστολή του Συνδέσμου, όπως εστάλη προς την υπουργό πολιτισμού, τη γενική γραμματεία σύγχρονου πολιτισμού και τον υφυπουργό πολιτικής προστασίας:

«ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Η ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ " καμία συναυλία με πάνω από 100 άτομα καθήμενα σε ανοιχτό χώρο"

Την παρακάτω επιστολή έστειλε σήμερα ο ΠΣΔΠΕ στα αρμόδια υπουργεία

ΥΠ ΌΨΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΥΠ ΟΨΙΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΥΠ ΟΨΙΝ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

Κύριοι υπουργοί, κύριε Γενικέ

με την εξαιρετικά επείγουσα επιστολή μας σας γνωστοποιούμε την καταστροφική επίδραση που είχε η διατύπωση του υφυπουργού πολιτικής προστασίας κ. Χαρδαλιά για τον αριθμό των 100 ατόμων στις συναυλίες, στους δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς που ασχολούνται με το αντικείμενο σε όλη την Ελλάδα.

Η μοναδική βραχυπρόθεσμη δυνατότητα αξιοπρεπούς επιβίωσης χιλιάδων εργαζομένων στις συναυλίες ( καλλιτέχνες, μουσικοί , λοιποί εργαζόμενοι και επιχειρήσεις) ήταν τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο. Η δήλωση για " καμία συναυλία με πάνω από 100 άτομα καθήμενα σε ανοιχτό χώρο" έχει δημιουργήσει πανικό σε όλο τον κύκλο εργασιών των συναυλιών. Καλλιτέχνες, καλλιτεχνικοί διευθυντές, δήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων, μουσικοί, τεχνικοί , θεατές, έχουν κατακλύσει με mail και μηνύματα τα social του συνδέσμου μας, περιμένοντας διευκρινίσεις γύρω από αυτή την ανακοίνωση η οποία παραπληροφορεί, αποπροσανατολίζει και δημιουργεί εμπλοκή σε κάθε μας δράση.

Ευθέως διαχωρίζουμε τη θέση μας από κάθε bar, νυχτερινό κέντρο, beach bar, πανηγύρι , γάμους και βαφτίσια με μουσική, χοροεσπερίδες, πάρτι ή οποιαδήποτε άλλη μουσική δράση "βαφτίζεται" συναυλία και μας δημιουργεί το τελευταίο διάστημα όλα αυτά τα προβλήματα, εμποδίζοντας τους επαγγελματίες του χώρου , να παρουσιάσουμε τις πολιτιστικές δράσεις των μουσικών και θεατρικών παραστάσεων στους θεατρικούς ή στους Open air χώρους που έχουν με υψηλή επιμέλεια διαμορφωθεί, ώστε με θέσεις καθήμενων, μάσκες, αποστάσεις, αντισηπτικά και αυστηρή επιτήρηση να πραγματοποιούνται οι συναυλίες με την maximum χωρητικότητα του 75%.

Σας παρακαλούμε για άμεση διευκρινιστική σας οδηγία δια του τύπου.

Παρακαλούμε τον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κάθε φορά που αναφέρεται σε συναυλίες να λαμβάνει υπ όψιν του ότι οι δηλώσεις του επηρεάζουν τόσο το καταναλωτικό κοινό που μένει μετέωρο και δεν ξέρει τι να κάνει, όσο και τη διοίκηση του ευρύτερου δημόσιου τομέα ( περιφερειάρχες, δημάρχους, αστυνομικούς διευθυντές, καλλιτεχνικούς και διοικητικούς διευθυντές φεστιβάλ) , που με τις δηλώσεις του Υφυπουργού ανεξάρτητα από το αν υπάρχει ή όχι νομοθετικό πλαίσιο προχωράνε σε ακυρώσεις συναυλιών και ολόκληρων φεστιβάλ.

Κύριοι Υπουργοί , κύριε Γενικέ,

σας ζητάμε με όλο το σεβασμό στη δημόσια υγεία που πρώτοι σπεύσαμε να τηρήσουμε τους κανόνες που μας θέσατε, να μας δώσετε τη δυνατότητα να ολοκληρώσουμε τις συναυλίες με τους όρους που από την αρχή μας γνωστοποιήσατε.

Παρακαλούμε για την άμεση τοποθέτησή σας και την άμεση δημόσια διευκρίνιση πρίν ακυρωθούν τα πάντα και μείνει όλος ο κόσμος χωρίς έστω και με αυτά τα ελάχιστα εισοδήματα βιοπορισμού.

Με εκτίμηση

Για το ΔΣ του ΠΣΔΠΕ

Η πρόεδρος

Κατερίνα Σταματάκη»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ακούστε τα "Her Revolution" και "His Rope" που θα κυκλοφορήσουν αποκλειστικά σε 300 12ιντσα.

Στο  The Problem of Leisure: A Celebration of Andy Gill and Gang of Four θα συμμετέχουν μεταξύ άλλων ο

To κομμάτι ακούσαμε πρώτη φορά το Σεπτέμβριο.

FEATURED TODAY

H Τάνια Σκραπαλιώρη φτιάχνει το χορευτικό soundtrack των ημερών, με επιλογές για όλα τα γούστα, όσο γυαλίζει τα παπούτσια της για να χορέψει σε μια πίστα

Κάθε μήνα το Avopolis θα συγκεντρώνει τους δίσκους που έμειναν λίγο παραπάνω στα ακουστικά του. Και τον Νοέμβριο συνεχίσαμε τις ακροάσεις, λίγο πριν την

Top