Είναι αλήθεια ότι η ΑΕΠΙ δεν έδινε χρήματα (ως όφειλε) για τα νοσήλεια του Θάνου Ανεστόπουλου;

Το νέο σωματείο των δημιουργών Άσμα 450+, περνά στην αντεπίθεση

news.team
news.team

«Αρχίζω με ένα αξίωμα: οι μέρες της οικογένειας Ξανθοπούλου στην ΑΕΠΙ έχουν τελειώσει. Για πάντα. Και η ευθύνη  τους βαραίνει αποκλειστικά».

Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον Φοίβο Δεληβοριά, ο οποίος πρωτοστάτησε στη δημιουργία του Άσμα 450+, του νέου σωματείου των μουσικών, που πήρε επίσημη σάρκα και οστά με μια μεγάλη συνέντευξη τύπου στο PassPort Κεραμεικός. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη, και ως «συμβολικός μπροστάρης» της όλης κίνησης τέθηκε από τον Δεληβοριά ο Σταύρος Ξαρχάκος.

Το Άσμα 450+ ενώνει πολλούς διάσημους ανθρώπους της μουσικής δημιουργίας της χώρας μας: πέρα από τον Δεληβοριά και τον Ξαρχάκο, στη συνέντευξη τύπου μπορούσε να δει κανείς τη Χάρις Αλεξίου, τη Δήμητρα Γαλάνη, τον Γιώργο Νταλάρα, τον Αλκίνοο Ιωαννίδη, τη Λίνα Νικολακοπούλου, την Αφροδίτη Μάνου και πολλούς ακόμα.

Τα αιτήματα, σαφή: άμεση τοποθέτηση επιτρόπου από την Πολιτεία, καμία συνδιοίκηση αυτού με την οικογένεια Ξανθόπουλου, επιστροφή όλων των οφειλών της ΑΕΠΙ προς τους δημιουργούς. «Βοηθήστε μας όσο μπορείτε», ήταν η έκκληση του Γιώργου Νταλάρα προς τους δημοσιογράφους.

Στο πλαίσιο μάλιστα των οφειλών της ΑΕΠΙ, ακούστηκε και μια φοβερή κατηγορία, την οποία καταγράφει στο σχετικό της ρεπορτάζ για το newws247.gr η Ιωάννα Κλεφτόγιαννη (εδώ): η ΑΕΠΙ δεν έδινε χρήματα (ως όφειλε) για τα νοσήλεια του Θάνου Ανεστόπουλου. Αν είναι αλήθεια αυτό, υπάρχει ένα ζήτημα ηθικής τάξης εδώ, που θα πρέπει να διερευνήσουμε και πιο εμπεριστατωμένα όσοι ασχολούμαστε με το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ στην Ελλάδα.

Η ίδρυση βέβαια του Άσμα 450+ δεν μπόρεσε να επισκιάσει τον μικρό εμφύλιο που έχει ξεσπάσει μεταξύ του νέου σωματείου και της κίνησης 250+, στην οποία έχουν πρωτοστατήσει ο Στάθης Δρογώσης, ο Μανώλης Φάμελλος και ο Φίλιππος Πλιάτσικας. Μπορεί στα πλαίσια της συνέντευξης τύπου να έλειψαν οι αιχμές και ο Δεληβοριάς να αρνήθηκε εύσχημα να σχολιάσει ερώτηση σχετικά με την επιστολή που έστειλε στον Τύπο ο συνθέτης Γιώργος Ανδρέου -ο οποίος τάσσεται υπέρ ενός καθεστώτος συνδιοίκησης με τους Ξανθόπουλους- όμως ο Γιάννης Γλέζος δεν υπήρξε αναλόγως διπλωμάτης, πετώντας το γάντι στους 250+.

Μένει να δούμε τι εξελίξεις θα έχουμε επί της ουσίας και πώς πρόκειται τελικά η Κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και Ανεξαρτήτων Ελλήνων να κλείσει νομικά αυτήν την ιστορία. Οι τελευταίες πληροφορίες λένε πως δεν θα αργήσει το σχετικό νομοσχέδιο. Η σχετική επίσημη ενημέρωση κάνει μάλιστα λόγο για ένα τελικό στάδιο όπου γίνονται «οι απαραίτητες νομοτεχνικές διορθώσεις» και ενημερώνει το κοινό για τη διαδικασία που προβλέπεται στη συνέχεια: το νομοσχέδιο περνά στη Γραμματεία της Κυβέρνησης και από εκεί φτάνει κατόπιν για ψήφιση στη Βουλή. Από ό,τι μάλιστα φαίνεται, υπάρχει και πρόβλεψη να επεκταθεί ο διαχειριστικός έλεγχος στα οικονομικά της ΑΕΠΙ και στα έτη 2015 και 2016.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

O Liam Gallagher ρίχνει το γάντι στον αδερφό του, ζητώντας μια συναυλία που θα ενισχύσει έμπρακτα το Εθνικό Σύστημα ...
Δείτε το νέο της βιντεοκλίπ, μια αναφορά στις προσωπικές της μάχες με τους εθισμούς

FEATURED TODAY

Τόσο στην αυτοβιογραφία του (2009), όσο και στο ντοκιμαντέρ που βασίστηκε σε αυτήν (2011), θέλησε να δώσει πραγματική διάσταση στη μορφή του Τρελού που τρώει
Από την εποχή της Marilyn Chambers και της εμβληματικής Sylvia Kristel, μέχρι την Τσιτσιολίνα, τον βασιλιά του γκέι θεάματος Jeff Stryker και την ιντερνετική
Ξάφνου πατήσαμε παύση σε όλα, ευκαιρία λοιπόν να ξεκοκαλίσουμε το soundtrack ενός φιλμ της δεκαετίας του 1970 με τον Ανδρέα Μπάρκουλη και τη Μπέντε Μπόρσουμ,
Top
0
Shares
0
Shares