Τρύπες και Ξύλινα Σπαθιά, σε λευκό βινύλιο

2 ιστορικοί δίσκοι ξαναβγαίνουν σε συλλεκτικές εκδόσεις

Αναστασία Τουρούτογλου
Αναστασία Τουρούτογλου

Ήταν 1985 όταν οι Τρύπες έκαναν το δισκογραφικό τους ντεμπούτο στην Ano Kato Records με το ομώνυμο της μπάντας άλμπουμ, ηχογραφημένο από τον Γιάννη Αγγελάκα (φωνητικά), τον Μπάμπη Παπαδόπουλο (κιθάρα), τον Γιώργο Καρρά (μπάσο) και τον Κώστα Φλωροσκούφη (τύμπανα). Μια δουλειά που τους έκανε αυτομάτως «όνομα» σε όσους άκουγαν τότε ροκ στην Ελλάδα, κυρίως χάρη στην επιτυχία του τραγουδιού "Ταξιδιάρα Ψυχή".

Στην ίδια εταιρεία, με 8 χρόνια διαφορά και σε ένα αλλιώτικο σκηνικό για το εν Ελλάδι ροκ (1993), έκαναν το ντεμπούτο τους και τα Ξύλινα Σπαθιά (Παύλος Παυλίδης σε φωνή/κιθάρα, Χρήστος Τσαπράζης στο μπάσο, Γιώργος Τόλιος στα τύμπανα, Βασίλης Γκουνταρούλης στα πλήκτρα και Σταύρος Ρωσσόπουλος στη δεύτερη κιθάρα). Το Ξεσσαλονίκη ήταν ένας ακόμα δίσκος με ισχυρό ηλεκτρικό σήμα και στίγμα, που έγραψε τη δική του ιστορία χάρη στη μεγάλη επιτυχία του "Βασιλιά Της Σκόνης".

Οι δύο αυτοί δίσκοι είναι σήμερα ιστορικοί και η ζήτηση παραμένει μεγάλη, ιδιαίτερα ανάμεσα σε ένα νεότερο κοινό, που έχει τροφοδοτηθεί με τον μύθο τους. Αμφότεροι ευτύχησαν να επανεκδοθούν το 2014 σε βινύλιο 180 γραμμαρίων, σήμερα όμως η έκδοση αυτή έχει πια εξαντληθεί.

Το κενό έρχεται λοιπόν να καλύψει τώρα μία ακόμα συλλεκτική έκδοση, σε επιμέλεια της MLK και συνεργασία της Ano Kato Records: τα 2 άλμπουμ προσφέρονται ξανά σε βινύλιο 180 γραμμαρίων, με το ορίτζιναλ artwork, μόνο που αυτή τη φορά οι δίσκοι είναι χρώματος λευκού.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

43 χρόνια μετά κυκλοφορεί ένα επίσημο clip του κομματιού.

Θα εμφανιστούν όμως στην Αθήνα στις 12 Σεπτεμβρίου. Διαβάστε τι ισχύει για τους κατόχους εισιτηρίων.

FEATURED TODAY

Στο νέο του Incoming, ο Δημήτρης Λιλής ακούει δυνατά τσιτωμένο hardcore, από την Ουάσινγκτον μέχρι την Αθήνα κι από εκεί στο Λος Άντζελες.

Στο νέο του Diggin', ο Ζώης Χαλκιόπουλος ξανακούει την πρώτη κυκλοφορία του Madlib ως Quasimoto και απολαμβάνει το καρτουνίστικο alter ego του, ...

Το Avopolis αποχαιρετά τον σπουδαίο συνθέτη που έφυγε από τη ζωή στα 91 του χρόνια, ξανακούγοντας 10 εμβληματικά soundtracks του.

Top