Σκανδαλώδεις αμοιβές στην ΑΕΠΙ

Τι αποκαλύπτει πόρισμα-φωτιά του ελέγχου που έγινε πρόσφατα από το Υπουργείο Πολιτισμού

Αναστασία Τουρούτογλου
Αναστασία Τουρούτογλου

Απίστευτα κι όμως ...ελληνικά είναι όσα αποκαλύπτει το πρόσφατο πόρισμα του ελέγχου που διεξήγαγε το Υπουργείο Πολιτισμού για την ΑΕΠΙ. Έλεγχος, ας σημειωθεί, που δεν έγινε δυνατός παρά μόνο μετά από πρόστιμο το οποίο επιβλήθηκε στην εταιρεία: ξεκίνησε τον Σεπτέμβρη του 2016 και ολοκληρώθηκε στις 6 Φεβρουαρίου 2017.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που υπογράφει η δημοσιογράφος, ραδιοφωνική παραγωγός αλλά και στιχουργός Φωτεινή Λαμπρίδη για το TVXS (ολόκληρο εδώ), ο ετήσιος μισθός του διευθύνοντα συμβούλου της ΑΕΠΙ ανερχόταν σε ...635.565 ευρώ το χρόνο (στοιχεία 2011), ενώ ο αντίστοιχος συγγενούς του που ήταν μέλος στο ΔΣ έφτανε τα  466.266 ευρώ.

Παράλληλα με αυτά, αποκαλύφθηκαν και παράνομα δάνεια προς άλλα μέλη του ΔΣ, αλλά και αδιανέμητα δικαιώματα στους δημιουργούς ύψους 42.000.000 ευρώ. Οι ορκωτοί λογιστές διαπιστώνουν επίσης την ύπαρξη αρνητικών κεφαλαίων ύψους 19.900.000 ευρώ, που αποδεικνύει την αδυναμία της ΑΕΠΙ να εξοφλήσει το σύνολο των υποχρεώσεών της.

 

FEATURED TODAY

Λίγο πριν την προβολή του Ζητείται Διέξοδος στο Backstage Film Festival (Κυριακή 12/7), ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ μίλησε στη Βασιλεία Μαξακούλη και το ...

Στο νέο του Incoming, ο Δημήτρης Λιλής ακούει δυνατά τσιτωμένο hardcore, από την Ουάσινγκτον μέχρι την Αθήνα κι από εκεί στο Λος Άντζελες.

Top