View More

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΔΙΕΘΝΗ

O Calvin Johnson αποκλειστικά στο Avopolis

Ο Δημήτρης Λιλής συζητά με έναν από τους ήρωες της εφηβείας του και ένα από τα πιο επιδραστικά πρόσωπα της indie: το αφεντικό της θρυλικής K Records και ιδρυτικό μέλος των Beat Happening, Calvin Johnson.

Ilan Volkov: Στο Tectonics οι αλλαγές από τη μια διάθεση στην άλλη πρέπει να είναι γρήγορες και ριζοσπαστικές

Ο φημισμένος μαέστρος Ilan Volkov, ως ένας από τους επιμελητές του Tectonics, μίλησε στο Avopolis και την Αγγελική Λάλου, λίγο πριν από την έναρξη της 4ης έκδοσης του φεστιβάλ, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Onassis Stegi.

Steve Wynn: 40 (και κάτι) χρόνια The Days of Wine & Roses

Ο frontman των Dream Syndicate μιλάει αποκλειστικά στο Avopolis και στον Θανάση Μήνα για τις ημέρες του θρυλικού πρώτου album της μπάντας. 

Χορεύοντας σ' ένα shopping mall με τους Tempers

Λίγο πριν την εμφάνιση του την Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου στην Death Disco το νεοϋορκέζικο duo στην Death Disco μιλάει στο Avopolis και τον Δημήτρη Μάστορη για τη μουσική του, τις ιδιαίτερες συνεργασίες και τις επιρροές του που καταλαμβάνουν από τον David Bowie μέχρι το Μεξικό. 

George Pelecanos: "Oτιδήποτε γράφω είναι πολιτικό"

O Αμερικανός συγγραφέας, σεναριογράφος και τηλεοπτικός παραγωγός μιλάει αποκλειστικά στο Avopolis και στον Θανάση Μήνα για τα πρόσφατα τηλεοπτικά του εγχειρήματα, Deuce και We Own This City , τις noir περιπέτειες του Derek Strange, τον κοινό αγαπημένο τους Ennio Morricone και το NBA. 

Οι Arab Strap απολαμβάνουν τις συναυλίες περισσότερο από ποτέ

Μια κουβέντα με τον Aidan Moffat λίγο πριν την επιστροφή των Arab Strap στην Ελλάδα, μετά από δεκαεπτά χρόνια, την Κυριακή 30 Οκτωβρίου, στο Gagarin 205. 

Ο Alex Winter έφτιαξε μια ταινία για τον Frank Zappa που δεν είναι απλώς ένα ακόμα μουσικό ντοκιμαντέρ

Ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ ZAPPA που θα δούμε στο Gimme Shelter Film Festival, στις 31 Οκτωβρίου, στο Gagarin 205  μιλάει για το θησαυρό υλικού του Frank Zappa, την αγαπημένη του μονταζιέρα και το πώς κατάφερε να κάνει μια ταινία για μια από τις πιο πολυσχιδείς περσόνες στην ιστορία της μουσικής. 

Max Cooper: Ο ολιστικός επιστήμονας της ηλεκτρονικής μουσικής

Λίγο πριν την επιστροφή του στην Αθήνα, στις 30 Οκτωβρίου, πάντα υπό τη σημαία του Plissken Festival, ο αγαπημένος παραγωγός Max Cooper μιλά στην Αναστασία Μητρογώγου, μεταξύ άλλων για τη βιωματική του σχέση με τη μουσική, για τις απογοητεύσεις του ακαδημαϊσμού και το αποτύπωμα της φύσης στην τέχνη του, για την πανδημία και την τεχνητή νοημοσύνη, σε μια από τις πιο πλούσιες συνεντεύξεις που έχει δώσει ποτέ. 

Suzanne Ciani: Συζητώντας με την «πρώτη synth ηρωίδα των ΗΠΑ»

Το 1970 η Suzanne Ciani έμαθε να παίζει μουσική σε ένα τρομερά περίπλοκο modular συνθεσάιζερ, το οποίο μπορούσε να παράξει ήχους παράξενους και πρωτόγνωρους. 52 χρόνια αργότερα, αυτή η θρυλική περσόνα της ηλεκτρονικής μουσικής επισκέπτεται το ΚΠΙΣΝ για μία εμφάνιση που θα αφήσει ιστορία.

Ο Parra For Cuva συλλέγει μουσικά όργανα και ταξιδιωτικές εμπειρίες

Μια σύντομη συζήτηση με τον ταλαντούχο Γερμανό παραγωγό που παντρεύει έθνικ μοτίβα και ηλεκτρονικά beats με τον πιο ευφάνταστο τρόπο,  λίγο πριν την εμφάνισή του στο Piraeus Club Academy.

FEATURED TODAY

To νέο εγχείρημα του Henry Selick στο Netflix είναι το αντίβαρο που χρειαζόταν απέναντι στη σύγχρονη CGI animation πεπατημένη των μεγάλων στούντιο. 

"I am Robbie fucking Williams and for the next two hours, your ass is mine!" Ανταπόκριση από τη συναυλία του Robbie Williams στο Terra Vibe Park τον Ιούνιο του 2015, με αφορμή την επιστροφή του στην Αθήνα, στο πλαισιο του Rockwave Festival 2023. Από την Εύη Χουρσανίδη.

Με αφορμή το "1899" του Netflix, ο Βασίλης Σπανός ανατρέχει σε δέκα κορυφαίες τηλεοπτικές σειρές που προκάλεσαν την αντιληπτική μας ικανότητα, λύγισαν το μυαλό μας και κατά πάσα πιθανότητα έκαψαν αρκετά εγκεφαλικά μας κύτταρα στη διαδρομή.

Top