search

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ - ΕΛΛΗΝΕΣ

Γνωρίστε καλύτερα έναν από τους ανθρώπους πίσω από την περίφημη κολεκτίβα Madorasindahouse, ο οποίος θα αναλάβει ως guest DJ την Avopolis Radio club night (αύριο Παρασκευή 8 Μαρτίου, στο υπόγειο της πιτσαρίας Crust)

Η ομάδα του avopolisradio.gr, που φροντίζει να παρακολουθεί τις μουσικές τάσεις της πόλης και διατηρεί διμηνιαίο residency στο υπόγειο club της πιτσαρίας Crust –το προηγούμενο πάρτυ ήταν ασφυκτικά γεμάτο, προς μεγάλη μας χαρά– δεν θα μπορούσε να μείνει ασυγκίνητη στην τρέχουσα afro house μόδα, η οποία κάνει θραύση στα dancefloor της Αθήνας.

Κάπως έτσι, ο resident και διευθυντής προγράμματος του avopolisradio.gr Δημήτρης Λιλής αποφάσισε να καλέσει ένα από τα εγχώρια και παγκοσμίως ανερχόμενα ονόματα στον εν λόγω ήχο για το επόμενο event του σταθμού στην Πρωτογένους (Facebook event, εδώ).Ο ATSOU, όπως εξηγεί και παρακάτω, είναι ο mainman της περίφημης Madorasindahouse κολεκτίβας, και (μεταξύ άλλων) έχει παίξει DJ set στο Watergate του Βερολίνου –ήταν εκεί την αμέσως προηγούμενη Παρασκευή–στο Djoon του Παρισιού και στο Coropuna στη Ρώμη. Ειδικεύεται δε στο να μπλέκει τα χορευτικά είδη, από τη σέξι deep & afro house μέχρι το techno.

Αυτό ασφαλώς θα υπηρετήσει και στο αυριανό set. Πριν, όμως, απάντησε και σε μερικές σημαντικές ερωτήσεις, ώστε να τον γνωρίσετε καλύτερα...

53dja_2.jpg

Τι είναι ακριβώς η κολεκτίβα Madorasindahouse; Και ποιος είναι ο ρόλος σου σε αυτήν;

Είναι μια ομάδα που αποτελείται από το YouTube Channel Madorasindahouse (αριθμεί αυτή τη στιγμή περίπου 200.000 συνδρομητές, όντας από τα μεγαλύτερα channels ηλεκτρονικής μουσικής παγκοσμίως), τη δισκογραφική εταιρία Madorasindahouse (η οποία βρίσκεται ήδη στην 6η της κυκλοφορία, με συνεχείς παρουσίες στο top-10 των ηλεκτρονικών δισκοπωλίων) και την ομάδα διοργάνωσης εκδηλώσεων, που έχει μεν τη βάση της στη Θεσσαλονίκη, αλλά δραστηριοποιείται πλέον τόσο στην Ευρώπη (Watergate στο Βερολίνο, Raspoutine στη Ρώμη, Djoon στο Παρίσι, Spacemonki στη Ζυρίχη μεταξύ άλλων), όσο και στην Αφρική (Κένυα, Ουγκάντα, Ρουάντα και Μαρόκο). Η ομάδα αριθμεί 3 μέλη: τον Χάρη, ο οποίος ξεκίνησε και το Madorasindahouse, τον Le Croque που είναι ο resident DJ, και εμένα, που εκτός απο τον ρόλο του DJ, έχω και τον ρόλο του label manager στη δισκογραφική, ενώ ασχολούμαι και με τα operations των events.

Πού οφείλεται κατά την άποψή σου η πρόσφατη άνοδος του afro house; Πού βρίσκονται οι ρίζες του;

Η afro house σκηνή γνώρισε άνθιση τα τελευταία χρόνια για δύο λόγους. Πρώτον, λόγω έλλειψης ενός «εύκολου» ή «danceable» είδους ηλεκτρονικής μουσικής για το κοινό που δεν ασχολείται με το techno. Και, δεύτερον, λόγω της αναγνώρισης που έφερε η άνοδος του Black Coffee σε αστέρα της ηλεκτρονικής μουσικής. Μπορεί ο ίδιος αυτή τη στιγμή να έχει γίνει αρκετά mainstream (βλ. συνεργασία με David Guetta), αλλά η προσφορά του στη σκηνή δεν μπορεί να παραγνωριστεί!

Πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι πλέον για έναν Έλληνα DJ/παραγωγό να ανοίξει τη διεθνή dance αγορά; Γιατί παίζουν ή δεν παίζουν συχνά οι Έλληνες DJs στο εξωτερικό;

Είναι πιο εύκολο από ποτέ! Το επίπεδο των Ελλήνων DJs ήταν πάντα πολύ υψηλό, και πλέον το ίδιο μπορούμε να πούμε και για τους Έλληνες παραγωγούς. Όποιος λοιπόν μπορεί να διαχειριστεί επικοινωνιακά αυτό του το ταλέντο, θα έχει τις ευκαιρίες να παίξει και στο εξωτερικό.

Δώσε μας μερικά παραδείγματα labels, clubnights, DJs ή/και κυκλοφοριών που τα έχουν καταφέρει στο εξωτερικό...

Echonomist (συμμετοχή στη νέα συλλογή του Watergate), Argy (σταθερή αξία στο εξωτερικό), Detlef (Hot Creations), μα και πιο ανερχόμενοι, όπως Angelo, NTEIBINT, Symmetric, Tendts…

Σε ποια επόμενα events και parties μπορεί να σε ακούσει κάποιος;

Αύριο Παρασκευή 8 Μαρτίου παίζω για πρώτη φορά στην πιτσαρία Crust (από τα αγαπημένα μου αθηναϊκά venues!), Σάββατο ταξιδεύω στη Λεμεσό με τον Le Croque, ενώ το υπόλοιπο του Μαρτίου θα είμαι σε Καρδίτσα (Tape), Αθήνα ξανά (Six d.o.g.s. w/ Adam Port), Βόλο (Labart w/Stereo MCs) και Θεσσαλονίκη (Aigli Geni Hamam w/ Hyenah & Minco).

Δείτε και ακούστε το πρόσφατο remix του ATSOU στο "Barcelona" των Sworr. στον αμέσως παρακάτω σύνδεσμο

 

HOT ΣΗΜΕΡΑ!

Florence + The Machine

Παρότι κάτι εξακολουθεί να λείπει από τις ερμηνείες σε θέματα εγκράτειας και λεπταισθησίας,…

Το reunion των Ζωντανών Νεκρών συνέβη, αλλά τελικά δίχως τον Υποχθόνιο

Νέοι τσακωμοί, λίγα λεπτά πριν ανέβουν στη σκηνή του Dreamland Festival

Kimbra: Στη Νέα Υόρκη αισθάνεσαι ότι ανήκεις σε μια κοινότητα που μπορεί και κάνει μεγάλα όνειρα...

Έχοντας δώσει καλά δείγματα προοδευτικής pop μέσα από 3 μέχρι στιγμής άλμπουμ, η ταλαντούχα…

Motorpsycho + Dury Dava

Καταιγισμός δίχως προηγούμενο στο Fuzz, με το νορβηγικό τρίο να αποδεικνύει γιατί κατέχει μια…

Το "Deutschland" των Rammstein ξενύχτησε τη Βουδαπέστη

Αιτία, ένα ...τεχνικό λάθος στο γήπεδο Puskás Aréna!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

30 χρόνια με τις ραπ αποψάρες σας

Αν και υποστηρίχτηκε μόνο ευκαιριακά από έντυπα και ραδιόφωνα στα 30 χρόνια από τότε που στήθηκαν…

10 Χρόνια χωρίς τους Oasis

Έχει σημασία ένα reunion; Αφορά κανέναν σήμερα το πώς θα ακούγονταν ο Liam με τον Noel Gallagher,…

Bruce Springsteen: «We Will Take Care Of Our Own»

Εστιάζοντας τα τραγούδια του σε φιγούρες που έτειναν προς το περιθώριο, έγινε ένας από τους…

15 χρόνια για το Funeral των Arcade Fire

Υπήρξε ένας ορμητικός χείμαρρος συναισθηματικής κάθαρσης, αλλά και ένα σοκ για το ανεξάρτητο…