Θωμάς Μελετέας

Αθήνα Ζωοδόχου Πηγής 87, Αθήνα 114 73, Ελλάδα Zp 87
Για δύο Παρασκευές του Νοεμβρίου, ο Θωμάς Μελετέας θα ερμηνεύσει υπό solo μορφή το νέο κύκλο συνθέσεων του, “Shapeshifting Wizards”, καθώς και παλαιότερο υλικό του.
29 Νοε. - 29 Νοε. 2019
21:00
224 Day(s) Ago
0.00
Με έμπνευση τη μεσοαμερικάνικη λαογραφία και το σαμανισμό, καθώς και τις μουσικές παραδόσεις της ανατολικής Μεσογείου, οι νέες συνθέσεις επιχειρούν να περιγράψουν τη μεταμόρφωση του ανθρώπου σε ζώο, με τρόπο αφηγηματικό και αφηρημένο.

Συνθέσεις, ούτι, ερμηνεία: Θωμάς Μελετέας

Jaguar / Ιαγουάρος (single):
https://youtu.be/wOZH_iIE3uM

Nestinari (full album):
https://open.spotify.com/album/4RRirHJ0jWuCO9YBO8reSJ?si=Bw5fTNMeTbeKqAbhQRF-Qg

Ο Θωμάς Μελετέας γεννήθηκε το 1993 στην Αθήνα. Από το 2011 δραστηριοποιείται συνθετικά, δισκογραφικά και συναυλιακά ως ενεργό μελος της underground σκηνής της Αθήνας, έχοντας ως αφετηρία progressive rock και post-punk καταβολές, ενώ παράλληλα ερμηνεύει το αστικό λαικό και παραδοσιακό ρεπερτόριο του ελλαδικού χώρου.

Από το 2016 επικεντρώνεται στο ούτι και καταπιάνεται με τη γλώσσα της τροπικής μουσικής της ανατολικής Μεσογείου, αξιοποιώντας τη δημιουργικά σαν εργαλείο σύνθεσης και αυτοσχεδιασμού. Ως ουτίστας έχει συνεργαστεί με μεγάλο αριθμό μουσικών από την Ελλάδα και το εξωτερικό, και έχει συμμετέχει σε συναυλίες και φεστιβάλ σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας παίζοντας από σύγχρονη τροπική και παραδοσιακή μέχρι jazz και αυτοσχεδιαστική μουσική. Το 2019, ως Thomas Meleteas Trio, κυκλοφορεί το ντεμπούτο άλμπουμ του, “Nestinari”, μέσω της Polyscope.

Εκτός της μουσικής του δραστηριότητας είναι απόφοιτος του τμήματος Φυσικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, και έχει κυκλοφορήσει ανεξάρτητα διάφορα ποιητικά zines.

Χώρος

Πληροφορίες για τον χώρο: Zp 87

FEATURED TODAY

Λίγο πριν την προβολή του Ζητείται Διέξοδος στο Backstage Film Festival (Κυριακή 12/7), ο σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ μίλησε στη Βασιλεία Μαξακούλη και το ...

Στο νέο του Incoming, ο Δημήτρης Λιλής ακούει δυνατά τσιτωμένο hardcore, από την Ουάσινγκτον μέχρι την Αθήνα κι από εκεί στο Λος Άντζελες.

HOT STORIES

Οι Massive Attack συνεργάζονται με τους Algiers, τον Saul Williams και τους Young Fathers στο νέο τους υλικό που μας προετοιμάζει για την εμφάνισή τους

Στις 4 Σεπτεμβρίου ο 11ος δίσκος των Stones θα είναι και πάλι διαθέσιμος με νέα ακυκλοφόρητα τραγούδια σε ποικίλες deluxe εκδοχές και όχι

43 χρόνια μετά κυκλοφορεί ένα επίσημο clip του κομματιού.

Top
0
Shares