View More

Phono-Bau + DJ set

Αθήνα Κύπρου και Σικίνου, Αθήνα 113 61, Ελλάδα Πολυχώρος Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
Στα πλαίσια του προγράμματος Transfer International και με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση της πρωτοποριακής σχολής Bauhaus, οι Stefan Schneider, Pinna Bounce και Λευτέρης Θεοδόσης, παρουσιάζουν το Phono-Bau.
29 Νοε. - 29 Νοε. 2019
21:00
615 Day(s) Ago
6.00
Πρόκειται για μια μουσική performance που ξεκινά από τη διερεύνηση της δυσδιάκριτης σχέσης του Bauhaus με τη μουσική και που εμπνέεται από δύο πειραματικά project του László Moholy-Nagy: το Φωτογράφημα και τον Γραφικό Ήχο. Τελικά το Phono-Bau είναι ένας πειραματικός μουσικός διάλογος που χρησιμοποιεί ιδέες του μοντέρνου αλλά και αποσπάσματα συζητήσεων των τριών καλλιτεχνών σε σχέση με τα γεγονότα που σημάδεψαν την Ευρώπη του μεσοπολέμου. Μετά την performance θα ακολουθήσει DJ set από τους τρεις καλλιτέχνες.

Το Phono-Bau αναπτύχθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος Transfer International και υποστηρίζεται από το NRW KULTURsekretariat.

https://phonobau.home.blog/

Stefan Schneider
Έχοντας σπουδάσει φωτογραφία με τον καθηγητή Bernd Becher στην Kunstakademie στο Düsseldorf, ο Stefan Schneider ξεκινά να δουλεύει ως μουσικός-παραγωγός το 1994. Είναι ιδρυτικό μέλος των Kreidler και To Rococo Rot ενώ έχει συνεργαστεί με καλλιτέχνες όπως οι Joachim Roedelius (Cluster), Dieter Moebius (Cluster), Klaus Dinger (Kraftwerk, Neu!), Hauschka, Katharina Grosse, και John McEntire (Tortoise). Δραστηριοποιείται μουσικά ως Mapstation και είναι ιδρυτής της δισκογραφικής εταιρείας TAL.
http://www.talmusic.com/

Pina Bounce
Η Pina Bounce ζει και εργάζεται στην Aθήνα ως μουσικός, DJ και αρχιτέκτων. Το μουσικό έργο της, ομαδικό ή ατομικό, από το 2001, διατρέχει το θέατρο, τον κινηματογράφο, ηχητικές εγκαταστάσεις, συναυλιακούς χώρους και τη δισκογραφία. Εξερευνά τον αυτοσχεδιασμό, τη σύνθεση, την αποδόμηση των ηχητικών μορφών και τη δημιουργία ηχητικών χώρων και εξιστορήσεων. Το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς της απαντάται στα δύο κύρια ομαδικά project, Drog_A_Tek και Minimaximum Improvision και στο σόλο project Pin (n)a Bounce.
www.orilarecords.bandcamp.com/album/trumpetancy
www.ioannidou-blog.tumblr.com

Λευτέρης Θεοδόσης
Έχοντας σπουδάσει κλασική κιθάρα και αρχιτεκτονική, η δουλειά του Λευτέρη Θεοδόση περιλαμβάνει ερευνητικά και καλλιτεχνικά project που εξετάζουν (ή εμπνέονται από) την πολύπλευρη σχέση του ήχου με το χώρο, όπως αυτή αναπτύσσεται μέσα σε συγκεκριμένα ιστορικά πλαίσια.
www.soundcloud.com/zedavega

Χώρος

Πληροφορίες για τον χώρο: Πολυχώρος Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων

Τηλ: (00 30) 213 00 40 496
Κινητό: (00 30) 69 45 34 84 45
Email: info@polychorosket.gr
http://polychorosket.wix.com/polychoros-ket
https://www.facebook.com/kentron.el
https://twitter.com/TVControlCenter

Πρόσβαση
Αυτοκίνητο: εύκολο παρκάρισμα.
Λεωφορείο (στάση Καλλιφρονά): 054, 608, 622, Α8, Β8
Τρόλεϊ (στάση Καλλιφρονά): 3, 5, 11, 13, 14 | (στάση Πλατεία Κυψέλης): 2, 4
ΗΣΑΠ: Άγιος Νικόλαος (12 λεπτά με τα πόδια)

Χάρτης :
https://www.bing.com/maps/default.aspx?v=2&pc=FACEBK&mid=8100&where1=Kyprou+91A%2C+Athenes&name=Κέντρο+Ελέγχου+Τηλεοράσεων&mkt=en-EN

FEATURED TODAY

Κάθε Πέμπτη η Ναταλία Πετρίτη θα βλέπει τη ζωή στο κινηματογραφικό πανί. Αυτή την εβδομάδα (5-11/8), βλέπει τις νέες ταινίες των Francois Ozon και Christoffer Boe αλλά και τις παλιές των Francois Truffaut και John Cassavetes.

Λίγο πριν οι Brian και Roger Eno εμφανιστούν στο Ηρώδειο για μια (κυριολεκτικά) μοναδική συναυλία (4/8) έκαναν μια διαδικτυακή κουβέντα εφ’ όλης της ύλης εν είδει συνέντευξης τύπου. Η Ελένη Τζαννάτου ήταν εκεί.

Κάθε εβδομάδα, ο Άγγελος Κλειτσίκας κάνει μια γύρα σε αναλογικά και ψηφιακά στενά κι επιλέγει στιγμιότυπα απ' όσα είδε, άκουσε, σκέφτηκε και ένιωσε την ανάγκη να μοιραστεί. Στο νέο του Snap(shots) αποχαιρετά με μία playlist για το καλοκαίρι.

HOT STORIES

Αφού τον χορτάσαμε δίπλα στην αδερφή του, Billie Eilish, καιρός για τον μουσικό και για κάτι πιο προσωπικό.

Λόγω πρόσφατης χειρουργικής επέμβασης. Ποιος θα τον αντικαταστήσει;

Top
0
Shares