Μιχάλης Καταχανάς Quintet

Αθήνα Λεωφ. Ανδρέα Συγγρού 364, Καλλιθέα 176 74, Ελλάδα Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Την Κυριακή 29 Μαρτίου το ευρηματικό τζαζ κουιντέτο του Μιχάλη Καταχανά έρχεται στον Φάρο του ΚΠΙΣΝ για μια ατμοσφαιρική βραδιά με οργανικά κομμάτια και συνθέσεις που εκκινούν από την παράδοση της Ελλάδας και της Μεσογείου και περιπλανώνται δημιουργικά στους δρόμους της σύγχρονης ευρωπαϊκής τζαζ.
29 Μαρ. 2020
20:00
58 Day(s) Ago
5.00
Το 2012 ο Μιχάλης Καταχανάς δημιούργησε το μουσικό του σχήμα, αρχικά υπό τη μορφή κουαρτέτου. Με αυτό το σχήμα πραγματοποίησε συναυλίες σε μουσικές σκηνές και φεστιβάλ, ενώ, παράλληλα, τα τελευταία χρόνια, ξεκίνησε να συνθέτει μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο.

Σταδιακά, το κουαρτέτο εξελίχθηκε σε κουιντέτο, σηματοδοτώντας μια νέα δημιουργική περίοδο. Αυτήν την εξέλιξη του σχήματος θα παρακολουθήσουμε στη συναυλία του «Μιχάλης Καταχανάς Quintet» στο ΚΠΙΣΝ. Εξερευνώντας την ελληνική, μεσογειακή και βαλκανική μουσική κληρονομιά, το κουιντέτο δημιουργεί και μας μεταφέρει έναν προσωπικό ήχο, όπου η παράδοση συνδιαλέγεται με την αμερικάνικη, την ευρωπαϊκή και την avant-garde τζαζ μέσω πρωτότυπων συνθέσεων και αυτοσχεδιασμών.

Ο Μιχάλης Καταχανάς, πολυπράγμων συνθέτης και μουσικός με αναγνωρίσιμο ήχο στη βιόλα, κινείται αριστοτεχνικά ανάμεσα στα διάφορα μουσικά είδη. Έχει συνεργαστεί με σημαντικούς Έλληνες και ξένους καλλιτέχνες και έχει στο ενεργητικό του πολυάριθμες συναυλίες και συμμετοχές στην εγχώρια και διεθνή δισκογραφία.

Συντελεστές:
Μιχάλης Καταχανάς, βιόλα
James Wylie, σαξόφωνο
Θοδωρής Κότσυφας, κιθάρα
Γιάννης Παπαδόπουλος, πλήκτρα
Δημήτρης Κλωνής, τύμπανα

Η συναυλία εντάσσεται στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).

Εισιτήρια €5. H προπώληση εισιτηρίων ξεκίνησε στο SNFCC.org, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ταμεία ΕΛΣ), καθώς και στα ταμεία της Ticket Services
(Πανεπιστημίου 39).

Παράλληλα με την πλειονότητα των εκδηλώσεών του που διοργανώνονται με ελεύθερη είσοδο χάρη στις δωρεές του ΙΣΝ, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος διοργανώνει και ορισμένες εκδηλώσεις με προσιτό εισιτήριο, εμπλουτίζοντας τις πηγές εσόδων του και διασφαλίζοντας τη μακροχρόνια οικονομική του ευρωστία.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα μας SNFCC.org και στις σελίδες μας στα social media @SNFCC.

Χώρος

Πληροφορίες για τον χώρο: Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

info@snfcc.org

FEATURED TODAY

Μαύροι Πάνθηρες, chicanos, ασιάτες, LGBTQ κοινότητα, φόνοι, αντικουλτούρα, μουσική στο Λος Άντζελες της δεκαετίας του '60 αποτελούν τα κινητήρια ...

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμη κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο, αφού μας πήραν το moshing και

HOT STORIES

Έγινε γνωστός και ο τίτλος για τον δίσκο που θα ακούσουμε στις 5 Σεπτεμβρίου.

Με τη στολή Micrashell θα μπορούμε να μπούμε στο moshpit με ασφάλεια -αφήστε που θα μοιάζουμε με sci-fi ήρωες...

Top
0
Shares