View More

Hunter S. Thompson - Johnny Depp: Μια φιλία γραμμένη σε σελίδες από μεθυσμένα ημερολόγια

Το χρονικό της φιλίας των δύο ανδρών, λίγο πριν την προβολή του Gonzo: The Life and Work of Dr. Hunter S. Thompson στο Backstage Film Festival (προβλήθηκε το Σάββατο 24/4).

Τζόναθαν Πράις
Τζόναθαν Πράις

Εμφανίζεται μία στιγμή στη ζωή ενός –χορτασμένου, συνήθως- ανθρώπου, που γνωρίζει κάποιον άλλον, κατά συνθήκη μικρότερο και τον συγκλονίζει τόσο πολύ, αφήνοντας ανεξίτηλο το σημάδι επάνω του, γίνεται ένα εμφανές ορόσημο στο χρονολόγιό του. Αυτό ακριβώς έκανε και ο Johnny Depp στην πολυτάραχη και μυθιστορηματική ζωή του Hunter S. Thompson.

Διότι μπορεί ο Ralph Steadman να υπήρξε ίσως ο καλύτερος φίλος του ιδρυτή της γκόνζο δημοσιογραφίας, όμως ο Johnny Depp αποτέλεσε τον πιο σπουδαίο padawan του, έναν εν δυνάμει συνεχιστή της τρέλας του, αλλά και εκείνον που λειτούργησε ως γέφυρα για την νεότερη και πιο mainstram γενιά, καταφέρνοντας ταυτόχρονα να πραγματοποιήσει και την ύστατη επιθυμία πριν το θάνατό του. Κι όλα αυτά μέσα σε επτά μόλις χρόνια. 

Γνωρίστηκαν το σωτήριο έτος 1998, στα γυρίσματα της καλτ πλέον ταινίας Φόβος και Παράνοια στο Λας Βέγκας, σε κείμενο Hunter S. Thompson και σκηνοθεσία Terry Gilliam, με τον Johnny Depp στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Στην παρθενική τους συνάντηση ο Thompson «μύησε» στη μυστηριακή αυτή «σέχτα» φιλίας τον Depp, ξυρίζοντάς του ο ίδιος το κεφάλι για τις ανάγκες του ρόλου.

Έκτοτε, δεν έχαναν ευκαιρία να συναντιούνται εκτός γυρισμάτων, συνήθως στη φάρμα του Thompson, να μιλούν για λογοτεχνία, να γευματίζουν και να γυαλίζουν τα πιστόλια τους. Λέγεται, μάλιστα, πως ο Johnny Depp είχε την ευκαιρία να ξεσκαρτάρει τα χειρόγραφα του Hunter S. Thompson, ψήνοντάς τον να εκδώσει για πρώτη φορά το Μεθυσμένο Ημερολόγιο, γραμμένο στις αρχές τις δεκαετίας του ‘60.Η φιλία τους σφραγίστηκε στο διηνεκές και στην απεραντοσύνη του σύμπαντος, όταν ο Depp σκηνοθέτησε και χορήγησε (με πέντε εκατομμύρια δολάρια) την κηδεία του Thompson, μετά την αυτοκτονία του συγγραφέα το 2005, εκτοξεύοντας, μάλιστα, από ένα γιγαντιαίο κανόνι και προς τον ουρανό τις στάχτες του.

Αυτή ήταν και η ύστατη «υποχρέωση» προς τον φίλο του· μία κηδεία τόσο θεατρική όσο και η ζωή του. Η οποία ζωή, αλλά και το έργο του παρουσιάζονται στο βραβευμένο ντοκιμαντέρ Gonzo: The Life and Work of Dr. Hunter S. Thompson, με τον Alex Gibney στο σκηνοθετικό τιμόνι και –guess who- τον Johnny Depp στην αφήγηση.      

Το ντοκιμαντέρ προβλήθηκε το Σάββατο 24/4 στο πλαίσιο του Backstage Film Festival στις 21:00. Click εδώ για τις λεπτομέρειες.

Οι τυχεροί του διαγωνισμού που κερδίζουν από ένα αντίτυπο του βιβλίου Μεθυσμένο Ημερολόγιο του Hunter Thompson, προσφορά των Εκδόσεων Οξύ (θα ειδοποιηθούν και στο email επικοινωνίας που έχουν δηλώσει, για την παραλαβή του δώρου τους):

Αναγνώστου Σοφία
Βέλλη Ιωάννα
Βούλγαρης Σταύρος
Βορριάς Νίκος
Βρυσανάκης Κοσμάς
Γιαγιάννου Ασημίνα
Γιαννακόπουλος Σίμος
Γκιούρα Ιφιγένεια
Δαμηλάκου Κωνσταντίνα
Δρούγου Δήμητρα
Ευσταθίου Βασιλική
Καραμπάλιου Αγγελική
Κοκκάρης Βαγγέλης
Κοσμα Λινα
Κουτσικόπουλος Σταύρος
Κραλογλου Ελευθερία
Κρεμέτης Γιάννης
Λαμπράκος Νίκος
Λιονής Αντώνης
Λιούτα Δέσποινα-Δανάη
Λυτροκάπης Ιωάννης
Μακρή Νίκη
Μαρκόπουλος Δημήτρης
Μαρτίνος Μιχάλης
Μελιγκοπούλου Νάνσυ
Μήτσιου Ελένη
Μητσόπουλος Αθανάσιος
Μικρούλης Αδάμ Κωνσταντίνος
Μιχαηλίδης Στέφανος
Μπάρτζη Ευσταθία
Μπάσιου Ανδριάνα
Μπουγουλιά Γεωργία
Νίκα Ελένη
Παναγάκος Διονύσιος
Παπανικολόπουλος Σωτήριος
Πασπαράκη Δήμητρα
Πατεροπούλου Μιχαέλα
Παυλίδου Βάσω
Πλέρος Μιχαήλ
Πολίτη Μαρία
Ράφα Σωτηρία
Σοντάκη Βασιλική
Σταματίνη Πηνελόπη
Τουμπής Ευστάθιος
Τσουκνίδα Ελένη
Φέρμα Σταματίνα
Φωτόπουλος Γεράσιμος
Χαρακοπούλου Δανάη
Χατζή Ναταλία
Ψαρρού Ελπίδα

 Η ταινία:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς το #BookTok κάνει influencing στην εκδοτική βιομηχανία; H Τάνια Σκραπαλιώρη ψάχνει εκείνη τη

Όσο περιμένουμε την κινηματογραφική μεταφορά του Dune, βουτάμε στις σελίδες ενός άλλου βιβλίου του

FEATURED TODAY

Στο νέο του Diggin', ο Ζώης Χαλκιόπουλος ακούει ξανά και ξανά το Now και τελευταία κυκλοφορία της Internation Anthem.

Ο Αλέξανδρος Τοπιντζής βρέθηκε στο Ηρώδειο τη βραδιά που ο ισλανδός συνθέτης υπογράμμισε με διακριτικότητα πόσο διψάνε μουσικοί και κοινό για ζωντανή μουσική, ξανά.

Κάθε εβδομάδα, ο Επίτροπος θα επαναφέρει την τάξη, ακόμα κι αν οι χατζημεταλλάδες δεν έχουν σωτηρία. Στο νέο του Παρατηρητήριο, τα λέει με τον Δημοσθένη Ιωάννου των ομηρικών Κίρκη.

HOT STORIES

Η Νεοζηλανδή είναι η νέα προσκεκλημένη στη γνωστή σειρά βίντεο της Vogue.

Όπως ο μουσικός τη μοιράστηκε στο Red Hand Files.

Το ιδρυτικό μέλος της μπάντας ήταν 46 ετών.

Top